origens del circ historic raluy

El Circ Històric Raluy és l’hereu del Circ Ringland, el primer circ de la família Raluy

La història del Circ Històric Raluy es remunta als anys 30, quan Lluís Raluy Iglesias -pare de l’actual director, Carlos Raluy- s’embarca en l’aventura de viure de ple el món circense. Però la seva passió per l’espectacle va començar molts més anys abans.

Quan algú és un enamorat del circ i l’espectacle, ho sap des del primer dia en què assisteix a veure un show. I així li va passar a en Lluís. Però, expliquem la història al detall.

 

Lluís Raluy, l’ànima mater

En Lluís va néixer a Sant Adrià del Besòs el 1911. Component d’una família humil, treballava a una fàbrica, però la seva gran passió era la gimnàstica. Per això, va dedicar el temps lliure que disposava a per formar-se en aquesta disciplina. Una dedicació que el va portar a ser conegut arreu del poble.

Va ser així com, un bon dia al London Bar, el local més concorregut pels artistes de circ a Barcelona, va aparèixer la seva gran oportunitat. Els acròbates del quartet Keystone van explicar a l’amo del bar que aviat, un dels seus components, abandonaria el grup. Necessitaven un de nou per poder completar el quartet.

De seguida, el propietari del London Bar els va dir que en Lluís Raluy era l’artista que buscaven. Dit i fet, els Keystone van anar a buscar-lo a casa seva i li van proposar la fita. En Lluís, més que mai, va veure que el somni es començava a fer realitat. Un somni que viuria del 1930 al 1960 amb la seva dona -la Marina Tomas- i els seus quatre fills.

 

L’origen del Circ Raluy

Els anys com artista de diversos circs, van donar a en Lluís i la Marina l’experiència necessària per crear el seu propi. Era audaç i innovador, el que va portar a crear atraccions com l’home bala o el salt mortal amb automòbil. D’aquesta manera, als anys 70, la família Raluy ja té el seu propi circ: el circ Ringland.

 

La idea de crear un museu dins el circ va ser reconeguda com a icona circense arreu d’Europa i es manté a hores d’ara

 

Però el Ringland tenia una característica especial i que el diferencia de la resta. Eren els seus carruatges d’època que en Lluís havia anat adquirint amb el temps i amb els que va fer gira per Espanya i Portugal. Carlos Raluy, el segon dels germans i actual director de Circ Històric Raluy, va tenir la idea de mostrar la col·lecció dels carruatges al públic.

D’aquesta manera naixia el primer museu dins un circ, el Circ Museu Raluy. Una idea que va ser reconeguda com a icona circense arreu d’Europa i que es manté a hores d’ara.

 

Neix el Circ Històric Raluy

origens del circ historic raluyEl Circ Ringland va passar a nomenar-se Circ Raluy. Però en l’actualitat el coneixem com a Circ Històric Raluy. Seguint l’estil de circ d’època característic de la família, el Circ Històric Raluy ha incorporat novetats que el fan encara més únic.

Així, actualment podem trobar l’Hotel Circ Raluy. Un carruatge creat per l’ocasió i que dóna l’oportunitat als espectadors de viure, per uns dies, com els artistes de circ. O la cúpula de la carpa, amb pintures inspirades en la Capella Sixtina i que la converteixen en un indret màgic.

L’actual Circ Històric Raluy no és més que l’hereu del circ creat per Lluís Raluy Iglesias i la seva família. Una història i tradició que passa de generació en generació i que ens permet gaudir, any rere any, del circ de sempre.

 

Vols conèixer el circ de sempre? Vine al Circ Històric Raluy i gaudeix del circ a l’antiga. T’hi esperem!

2017-06-23T15:40:57+00:00 juny 23rd, 2017|Comentaris tancats a Els orígens del Circ Històric Raluy