Història 2019-05-29T18:59:50+00:00

Tot té un origen

Un circ amb història

Tot circ té una història. La del Circ Històric Raluy comença fa més d’un segle, a Sant Adrià del Besòs. En aquesta localitat barcelonina vivia el pare de Carlos Raluy, Lluís Raluy Iglesias. Inquiet, curiós i amant de l’esport, tenia un únic somni: convertir-se en artista de circ. No ho tenia fàcil. Procedent d’una família humil, havia de treballar a una fàbrica per ajudar els seus pares a arribar a final de mes.

Passió per la vida nòmada

Però diuen que la passió mou muntanyes. I per Lluís Raluy, sens dubte, va ser així. Tot i jornades laborals extenuants a les quals estava sotmès, treia temps per entrenar. També per colar-se als circs les poques vegades que visitaven la seva ciutat o per apropar-se a Barcelona i freqüentar el London Bar. Va ser allà on va conèixer a referents del circ mundial i on se li va presentar una gran oportunitat: formar part del quartet Keystone.

Carlos Raluy, l’ideòleg
del circ a l’antiga

Un somni fet realitat

No s’ho va pensar dues vegades. Es va unir al grup d’acròbates i es va especialitzar en barres fixes. Va idear números fins llavors mai vistos com el de l’increïble home bala o el salt amb automòbil. Va viatjar per tot el món. Primer, a soles. Després, en companyia de la seva dona, Marina Tomàs, i els seus quatre fills: Lluís, Carlos, Eduardo i Francis. Amb ells, va començar la segona generació Raluy.

Neix el Circ Museu Raluy

Després d’anys treballant per als circs més importants del món i de crear el seu propi, el Ringland, neix el Circ Museu Raluy. Un concepte revolucionari de circ i que encendria la flama del que és el Circ Històric Raluy. El seu ideòleg va ser el segon dels seus fills, Carlos Raluy. Durant anys, la família havia anat adquirint carruatges antics i va pensar: I si creessin un circ inspirat en el passat? Un espai on gaudir dels números d’acrobàcia, malabars i màgia més sorprenents i innovadors però que, amb la seva estètica i la seva puresa, ens transportessin a altres mons i èpoques. Dit i fet.

Circ Museu Raluy

La màgia segueix al Circ Històric Raluy

Avui dia aquest espai existeix, però amb un altre nom. A la primavera del 2016 i encapçalat per Carlos Raluy, sorgeix el Circ Històric Raluy. Un projecte que, com el circ familiar, té com a objectiu fer-te viure una experiència única des que traspasses la seva entrada fins que acaba la funció. Els seus carruatges d’època, la seva carpa inspirada en la capella Sixtina, la seva cúpula exterior -única! – amb forma de barret xinès en homenatge a Melita, l’esposa de Carles Raluy o el seu orgue centenari omplen de màgia cadascun dels seus racons. Només cal gaudir-la.

cartell anunci circ historic raluy