activitats-en-familia

A Circ Històric Raluy mantenim els valors del circ. Te’ls expliquem!

El circ ha estat un referent en la infància de molts de nosaltres. Recordeu Els Pallassos de la Tele? Van emetre un programa de televisió a principis dels anys 70 que es va perllongar durant una dècada. Es van convertir en el fenomen del moment i, actualment, estan en el record de gran part dels espanyols.

El circ continua sent una de les millors opcions per passar una tarda de cap de setmana en família. Els pares ensenyen als nens, des de petits, com és la carpa d’un circ, i s’emocionen quan veuen que un ha arribat al seu poble.

Malgrat els anys, el circ segueix causant sensació i emocionant els més petits. I, si van a un espectacle circense, voldran repetir. Gaudeixen de l’humor i bromes dels pallassos, admiren les habilitats dels equilibristes i mags i somien amb els increïbles números dels acròbates, els contorsionistes i les ballarines de cintes aèries.

La tradició centenària del circ i l’equip d’artistes que el formen transmeten uns valors i sentiments que perduren amb el pas dels anys. A continuació te’ls enumerem:

 

Augmenta la creativitat dels més petits 

Els nens són els més creatius de tots nosaltres. Això no és una idea, és un fet. Has prestat atenció als dibuixos del teu fill? Segur que la majoria dels que fa no els entens o et sorprèn la manera que té de veure la realitat.

La màgia que transmet el circ amb els inigualables números dels seus artistes ajuda a mantenir-se i créixer la creativitat dels nens. Des de fa un temps fins a l’actualitat, es debat sobre els programes educatius a les escoles del nostre país per la falta de disciplines escèniques.

El circ és el mitjà que apropa els exemples més creatius als nens per mantenir la seva imaginació a ple rendiment. Segons un estudi de la Universitat de Lancaster, la màgia estimula la imaginació i creativitat dels nens, ajudant-los a trobar solucions innovadores.

 

Retorna als més grans a la seva infància 

Recordes els famosos Pallassos de la Tele dels que et parlàvem anteriorment? Ells formen part dels records d’infància de molts de nosaltres. Quan parlem de circ tendim a pensar que és un espectacle per a nens. Però ens equivoquem.

El circ, en gran part, també està pensat per als adults. Aconseguir sorprendre els pares, avis i oncles dels nens és un repte encara més gran. Però l’espectacle de circ no només té aquest objectiu, sinó que vol emocionar i fer un viatge al passat amb els seus espectadors.

Amb xous com el del Circ Històric Raluy rememoraràs aquests records que tens guardats a la ment -i al cor- i que et farà reviure moments únics.

 

Transmet el valor de l’esforç 

Vivim en una època en què tot és fàcil d’aconseguir. L’esforç no és un dels valors més arrelats entre els més petits. Cal un referent tradicional i mundial que ressalti aquest valor.

Sobretot amb artistes com els contorsionistes o els acròbates, que posen la seva vida en risc en cada número. Són capaços de portar el seu cos al límit amb girs i exercicis impossibles, reptes que no aconseguirien sense realitzar un treball de mesos -fins i tot anys- dedicant el major dels esforços.

Mantenir l’equilibri com la Rosa Raluy en el seu monocicle, ballar sobre un cèrcol suspès en l’aire com la Valya Rugayeva o doblegar el seu propi cos com la Quincy Azzario. Tots ells són exercicis que no es podrien aconseguir sense anys d’esforç i treball dur. Amb exemples així els més petits seran conscients que les coses més increïbles només es poden aconseguir amb esforç.

 

Transmet el valor del treball en equip 

Els millors resultats també s’aconsegueixen amb treball en equip. Amb bons companys arribaràs molt més lluny que si ho intentes fer sol. És important aprendre aquesta idea des de petits.

Amb números com el d’Icaris de les germanes Giribaldi o el duo masculí Zlotan & Gergley es transmet aquest valor, el de la feina en equip. Kimberly i Jilian no podrien ser tan sorprenents i úniques si cadascuna fos per la seva banda, i el mateix passa amb els nois.

Un espectacle de circ no es podria dur a terme sense el treball de tot un equip. Mentre que uns s’encarreguen de muntar la carpa, altres venen les entrades, ofereixen menjar i refrescos o sorprenen amb les seves actuacions. Cadasun amb la seva funció, l’equip del circ aconsegueix fer viure als espectadors una experiència única.

 

Al Circ Històric Raluy creiem en la necessitat de mantenir viva la creativitat dels nens i en la importància de transmetre’ls valors com el treball en equip o l’esforç.

 

Vine al Circ Històric Raluy. Reviu les emocions i els records de la infància que mai has oblidat. T’hi esperem!

2017-03-03T12:02:52+00:00 març 3rd, 2017|Comentaris tancats a La importància del circ a l’actualitat